Viktória királynő tortája szederrel - krémsajtos torta

Viktória királynő tortája szederrel - krémsajtos torta

Az eredeti recept tejszínhabbal készül, de én tartósabb krémet készítettem a tortába.

6 személyre

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 4 db tojás (kisebb)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1.5 evőkanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál tej szükség esetén

Vajkrémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 fiola fehér rumaroma
  • 0.5 db citrom leve
  • 12.5 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg nagyszemű fekete szeder
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és ezzel is összekeverjük. Óvatosan belevegyítjük a felvert tojásfehérjét. A keverékbe beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport és a sót. Ha túl sűrű lenne a massza önthetünk hozzá tejet. 24 cm-es átmérőjű sütőformát kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel. A masszát beleöntjük és megsütjük 170 fokon tűpróbáig.

Ha kihűlt a lap, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel. A vajat a cukorral és az ízesítőkkel habosra keverjük géppel, majd a végén hozzáadjuk a krémsajtot.

Megkenjük a tortalapot és a tetejét is bevonjuk a krémmel. Kirakjuk szederrel és jól behűtjük. Ezután szervírozzuk.