Villám libatöpörtyűs -mustáros pogácsa recept

Villám libatöpörtyűs -mustáros pogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
41

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészül, abszolút keveset pihentetjük, mennyeien foszlós, nem olyan intenzíven töpörtyűs, a tésztáját összeállítani pedig könnyebb nem is lehetne. Ha van dagasztógépünk, akkor meg szinte semmi dolgunk. Benne van minden földi jó, ami kell a házias pogácsához: vaj, bor, tejföl, jófajta mustár, bors. Próbáljátok ki, tovább is puha marad.
4 személyre

  • 2,5 dl = 1 bögre
  • 60 dkg kelt tészta finomliszt (Nagymama lisztje)
  • negyed bögre langyos tej
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • egy kocka (5 dkg) friss élesztő
  • 1/3 bögre fehér bor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl 20%-os
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg darált liba ( kacsa)töpörtyűkrém
  • 10 dkg vaj, (vagy zsír) puha
  • A tetejére:
  • egy tojás sárgája

Elkészítés

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyneművé gyúrjuk a dagasztógéppel.

2. Egy puha, lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd meleg helyen 10 percet hagyjuk pihenni.

Előkészítjük a tojássárgáját.

4. A tetejét éles késsel, nem túl mélyen bevagdaljuk rácsosra, majd 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon. A pogácsákat szilikonnal bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!


Villám libatöpörtyűs -mustáros pogácsa

Villám libatöpörtyűs -mustáros pogácsa

Gyorsan elkészül, abszolút keveset pihentetjük, mennyeien foszlós, nem olyan intenzíven töpörtyűs, a tésztáját összeállítani pedig könnyebb nem is lehetne. Ha van dagasztógépünk, akkor meg szinte semmi dolgunk. Benne van minden földi jó,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés