Villámgyors csirkeleves kukoricával recept

Villámgyors csirkeleves kukoricával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
948

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors leves a hétköznapokra

6 személyre

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 db újhagyma vékonyan felkarikázva
  • 1 db zöld kaliforniai paprika kockára vágva
  • 250 gr burgonya kis kockára vágva
  • 30 gr finomliszt
  • 60 ml csirkealaplé
  • 0.5 teáskanál só
  • csipetnyi Cayenne-bors vagy pirospaprika
  • csipetnyi szárított kakukkfű
  • 420 gr morzsolt csemegekukorica (konzerv vagy üveges)
  • 220 gr főtt csirkemell vagy -comb, kockákra vágva (maradék is jó)
  • 120 ml 20%-os főzőtejszín

Elkészítés

Nagy lábosban, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. Kb. 5 percig pirítjuk rajta a hagymát, a paprikát és a krumplit, amíg a paprika kívül ropogós nem lesz, de belül még lédús marad. Hozzáadjuk a lisztet, és jól megforgatjuk benne a zöldségeket.

Felöntjük az alaplével és ugyanannyi vízzel, beleszórjuk a sót, a Cayenne-borsot és a kakukkfüvet. Fölforraljuk, azután kis lángon, fedő alatt kb. 5 percig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor belekeverjük a kukoricát, a húst és a tejszínt. Újraforraljuk, és azon melegében tálaljuk.

Adagonként: 370 kcal (1549 kJ), 18 g fehérje, 21 g zsiradék (ebből 8 g telített zsírsav), 28 g szénhidrát (ebből 7 g cukor), 806 mg nátrium, 5 g rost

Előkészítés: 15 perc

Elkészítés: 15 perc


Villámgyors csirkeleves kukoricával recepthez kapcsolódó receptek

Villámgyors csirkeleves kukoricával

Villámgyors csirkeleves kukoricával

Gyors leves a hétköznapokra

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés