Villámgyors élesztős kenyér recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Kívül ropogós, belül puha, nem morzsálódik, és gyorsabban elkészül, mintha lemennél a boltba kenyérért!
- 400 g teljes kiőrlésű liszt (vagy félbarna)
- 50 g mag (szezám, tökmag, lenmag, stb - elhagyható)
- 400 ml meleg víz
- 30 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál ecet
- Kenyérsütő-forma (35 x 14 x 6 cm - térfogat: kb. 1.8 l)
Elkészítés
A hozzávalókat az összetevők felsorolási sorrendjében összekeverjük (robotgéppel pár perc alatt kész), egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük (viszonylag folyékony a tészta), NEM előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on 50 perc alatt megsütjük.
Villámgyors élesztős kenyér recepthez kapcsolódó receptek
Villámgyors élesztős kenyér
Kívül ropogós, belül puha, nem morzsálódik, és gyorsabban elkészül, mintha lemennél a boltba kenyérért!