Villámgyors élesztős kenyér

Villámgyors élesztős kenyér

Kívül ropogós, belül puha, nem morzsálódik, és gyorsabban elkészül, mintha lemennél a boltba kenyérért!

2 személyre

  • 400 g teljes kiőrlésű liszt (vagy félbarna)
  • 50 g mag (szezám, tökmag, lenmag, stb - elhagyható)
  • 400 ml meleg víz
  • 30 g élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál ecet
  • Kenyérsütő-forma (35 x 14 x 6 cm - térfogat: kb. 1.8 l)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókat az összetevők felsorolási sorrendjében összekeverjük (robotgéppel pár perc alatt kész), egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük (viszonylag folyékony a tészta), NEM előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on 50 perc alatt megsütjük.