Vinete - padlizsánkrém recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ezt kend a kenyeredre!
- 3 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 1 db citrom leve
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl étolaj (vagy olívaolaj)
Elkészítés
A padlizsánt forró grillen (vagy a sütőben) kívül szinte feketére, belül puhára sütjük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, a magját kikanalazzuk, és feldarabolva egy szűrőbe tesszük.
30 perc alatt lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk, hogy ne legyen keserű.
Belekeverjük az apróra vágott vagy lereszelt hagymát és a citromlét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mintha majonézt készítenénk, állandó kevergetés mellett lassan hozzáadjuk az olajat, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk az ízeket összeérni. (Olaj helyett majonézt is használhatunk.) Kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
Vinete - padlizsánkrém recepthez kapcsolódó receptek
Vinete - padlizsánkrém
Ezt kend a kenyeredre!