Virágfánk recept
Beküldő: Olgis Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
A Boldogi nagy rózsa virág fánk mintájára készül. Van hozzá speciális fém forma.
- 2.5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál ecet
Elkészítés
Simára keverjük, sűrű palacsinta tészta lesz.
Nekem átalakított kis adagos receptem van. A palacsinta tészta sűrűsége sok mindentől függ, tojás nagysága, tej sűrűsége, liszt minősége. Rá kell mindig rásegíteni. Lényeg, hogy jó sűrű legyen, és forró a sütő vas.
De ne túl forró, mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez.
Arra kell vigyázni, ne merítsük be a masszába teljesen a formát, a teteje maradjon ki, szinte egy kis lerázással lejön. És jó forró legyen a vas, melegítsd elő az olajban.
Ne érjen a lábas aljához, mert leragad.
Az olajat időnként pótolni kell.