Virágfánk

Virágfánk

A Boldogi nagy rózsa virág fánk mintájára készül. Van hozzá speciális fém forma.

6 személyre

  • 2.5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Simára keverjük, sűrű palacsinta tészta lesz.

Nekem átalakított kis adagos receptem van. A palacsinta tészta sűrűsége sok mindentől függ, tojás nagysága, tej sűrűsége, liszt minősége. Rá kell mindig rásegíteni. Lényeg, hogy jó sűrű legyen, és forró a sütő vas.

De ne túl forró, mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez.

Arra kell vigyázni, ne merítsük be a masszába teljesen a formát, a teteje maradjon ki, szinte egy kis lerázással lejön. És jó forró legyen a vas, melegítsd elő az olajban.

Ne érjen a lábas aljához, mert leragad.

Az olajat időnként pótolni kell.