Virsli kabátban, szezámmal megszórva recept

Virsli kabátban, szezámmal megszórva
4.5 13

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2097

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű bulikra, baráti összejövetelekre, hiszen még a vendégek is besegíthetnek, tekerhetik a tésztát, sőt még versenyezhetnek is, melyikőjük a gyorsabb. Jó hangulatban, gyorsan elkészül, és forrón tálalhatjuk.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag leveles tészta vagy saját készítésű hajtogatott tészta
  • 10 db bőrös virsli
  • 1 db tojás a tészta megkenéséhez
  • 2 dkg szezámmag

Elkészítés

A leveles tésztát, ha kinyújtottuk 1 cm-es csíkokra vágjuk, legjobb, ha derelyevágóval csináljuk. A virsliket körbetekerjük a csíkokra vágott tésztával, tepsibe rakjuk, tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőbe tesszük, kb. 15 percig sütjük. Sajnos, van, hogy a virsli megunja a forróságot és idő előtt szétpukkan, de az íze ezért is kárpótol!


Virsli kabátban, szezámmal megszórva recepthez kapcsolódó receptek

Virsli kabátban, szezámmal megszórva

Virsli kabátban, szezámmal megszórva

Egyszerű bulikra, baráti összejövetelekre, hiszen még a vendégek is besegíthetnek, tekerhetik a tésztát, sőt még versenyezhetnek is, melyikőjük a gyorsabb. Jó hangulatban, gyorsan elkészül, és forrón tálalhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés