Virsli kabátban, szezámmal megszórva

Virsli kabátban, szezámmal megszórva

Egyszerű bulikra, baráti összejövetelekre, hiszen még a vendégek is besegíthetnek, tekerhetik a tésztát, sőt még versenyezhetnek is, melyikőjük a gyorsabb. Jó hangulatban, gyorsan elkészül, és forrón tálalhatjuk.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag leveles tészta vagy saját készítésű hajtogatott tészta
  • 10 db bőrös virsli
  • 1 db tojás a tészta megkenéséhez
  • 2 dkg szezámmag
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A leveles tésztát, ha kinyújtottuk 1 cm-es csíkokra vágjuk, legjobb, ha derelyevágóval csináljuk. A virsliket körbetekerjük a csíkokra vágott tésztával, tepsibe rakjuk, tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőbe tesszük, kb. 15 percig sütjük. Sajnos, van, hogy a virsli megunja a forróságot és idő előtt szétpukkan, de az íze ezért is kárpótol!