Virsli mustárszósszal recept

Virsli mustárszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4838

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rafinált virsli kifejezetten kezdőknek!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 10 db virsli
  • 6 szelet kenyér
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Az olajjal együtt felhevítjük a vaj felét, hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük.

Kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, és melegen tartjuk.

A virslit megfőzzük és hosszában kettévágjuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd hőálló edénybe tesszük, rájuk helyezzük a virsliket, és a tetejükre kanalazzuk a mustáros szószt.

Megszórjuk zsemlemorzsával, kis kockákra vágva ráhelyezzük a maradék vajat, és grillfokozaton pár perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.


Virsli mustárszósszal

Virsli mustárszósszal

Rafinált virsli kifejezetten kezdőknek!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés