Virslis-majonézes lencsesaláta recept

Virslis-majonézes lencsesaláta
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
terzsi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6878

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg lencse
  • 1 kiskanál só
  • 2 db babérlevél
  • 1 csomag újhagyma vagy arasznyi póréhagyma
  • 6 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • pár csepp citromlé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 6 db virsli

Elkészítés

A lencsét átválogatjuk, majd néhány órára -még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, megsózzuk, babérlevelet teszünk bele és puhára főzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és hűlni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a majonézzel összekevert tejfölhöz adjuk. A mustárral meg a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel és a borssal fűszerezzük. A virslit megfőzzük, ha kihűlt karikára vágjuk, és a lencsével majonézes tejföllel összekeverjük.


Virslis-majonézes lencsesaláta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés