Virslis, újhagymás kenyérlángos recept

Virslis, újhagymás kenyérlángos

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1448

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hívhatjuk töki pomposnak is, ezt most mégis inkább kenyérlángosnak nevezem, mert a tésztája nem krumplis, hanem liszttel készül, kenyértészta szerű.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

a tésztához:

  • 0.5 kg pizza liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (vagy 2,5 deka friss)
  • 2 dl hideg víz
  • 1 dl tej
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só

a feltéthez:

  • 3 dl tejföl
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 pár virsli
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • 0.5 teáskanál cukor

Elkészítés

Ennek a kenyérlángosnak az alapja egy pizzatészta (nem krumplis), ahol a víz mennyiség 1/3-át tejre cserélem. A pizza tésztát jól összegyúrom, kelesztem, majd újra meggyúrom, és állni hagyom.

Egy kis olívaolajon üvegesre fonnyasztom a felaprított vöröshagymást és az újhagymák fehér szárát. Mikor a hagyma már édesre dinsztelődött, akkor hozzákeverem a tejfölhöz, amit még fűszerezek egy kevés mustárral, sóval és borssal, ez kerül majd a tésztára.

A megkelt és kinyújtott tésztát a forró tepsire teszem, az ujjaimmal kis gödröket fúrok, majd 200 fokon 1-2 percig elősütöm. Utána kiveszem, megkenem rendesen a tejfölös hagymás keverékkel, rászórom a sajtot és a sajtra dobom a felkarikázott virslit, majd az újhagyma felaprított zöld szárát. Visszateszem a sütőbe, először 200 fokon 5-6 percre, majd 180 fokon még legalább 10-15 percre, amíg a tészta meg nem sül és a feltét színt nem kap.


Virslis, újhagymás kenyérlángos recepthez kapcsolódó receptek

Virslis, újhagymás kenyérlángos

Virslis, újhagymás kenyérlángos

Hívhatjuk töki pomposnak is, ezt most mégis inkább kenyérlángosnak nevezem, mert a tésztája nem krumplis, hanem liszttel készül, kenyértészta szerű.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés