Virslis kifli recept

Virslis kifli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Erzsó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1455

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis sós finomság

6 személyre

  • 1 kg liszt
  • 0.5 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 50 dkg virsli
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!


Virslis kifli recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Virslis kifli recepthez

thumb
Receptvarázs - 2014. március 31.
Kedves Erzsó! Biztos, hogy 100 dkg liszt kell a recepthez? Várjuk a válaszodat!