Virslis krumplisaláta recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek.
- 8 közepes szem krumpli
- 4 db nagyobb tojás
- 1 db közepes fej lila hagyma
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 4 szál virsli
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük.
A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk. A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk.
Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.
Virslis krumplisaláta recepthez kapcsolódó receptek
Virslis krumplisaláta
Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek.