Virslis lencsesaláta recept

Virslis lencsesaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
654

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Általában szilveszterre készítem el ezt a lencsesalátát.

2 személyre

  • füstölt virsli
  • lencse
  • füstölt sajt
  • hagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • csípős dijoni mustár
  • cukor (nálam édesítő)
  • őrölt bors

Elkészítés

A virslit és a lencsét megfőzni, majd mindkettőt kihűteni. Ezután a kihűlt virslit felkarikázni.

A sajtot felkockázni, a hagymát pedig apróra felvágni.

Egy tálba beletenni kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverni.

Egy másik tálba beletenni, majd simára keverni a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.

Ezután ráönteni a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverni. Egy-két órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.


Virslis lencsesaláta recepthez kapcsolódó receptek

Virslis lencsesaláta

Virslis lencsesaláta

Általában szilveszterre készítem el ezt a lencsesalátát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés