Virslis párnácska recept

Virslis párnácska
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1813

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sajt, a savanykás alma, a gépsonka, és a virsli igen pikáns , de még is összhangot ad a könnyű tésztának. Kitűnő vendégváró.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 0.5 kg savanykás alma
  • citromlé
  • 1 evőkanál xilit vagy cukor
  • 5 dkg trappista sajt (lehet füstölt is)
  • 5 dkg gépsonka
  • 1 pár bőrös virsli
  • 1 db tojás

Elkészítés

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. Az almát vékonyan meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük, citromos hideg vízbe tesszük. Amint végeztünk az alma pucolásával, leöntjük róla a vizet, teszünk rá egy evőkanál citromlevet, egy evőkanál xilitet, vagy cukrot, és megpároljuk. Teljesen elfőzzük a levét, kissé karamellizálhatjuk is.

Addig, amíg kihűl, felvágjuk a virslit kb. 4 cm-es hosszúságúra, és kettévágjuk. Ugyan ilyen hosszúságú sajt darabkákat, és sonka darabkákat vágunk (3x3 mm hasábokat). A felengedett tésztát 2 mm vékonyra kisodorjuk, majd 10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (ha van derelyekészítőnk, azt használjuk).

Megkenjük a köröket a felvert tojással, a közepére egy teáskanál párolt almát teszünk, erre jön a fél virsli szelet, majd az egyik oldalára a sajt, a másik oldalára a sonka hasáb. Összehajtjuk a köralapot, és villával lenyomkodjuk a félkör alakú szélet. Tepsibe rakjuk, és a megmaradt tojással lekenjük. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Virslis párnácska recepthez kapcsolódó receptek

Virslis párnácska

Virslis párnácska

A sajt, a savanykás alma, a gépsonka, és a virsli igen pikáns , de még is összhangot ad a könnyű tésztának. Kitűnő vendégváró.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés