Virslis párnácska recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A sajt, a savanykás alma, a gépsonka, és a virsli igen pikáns , de még is összhangot ad a könnyű tésztának. Kitűnő vendégváró.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 0.5 kg savanykás alma
- citromlé
- 1 evőkanál xilit vagy cukor
- 5 dkg trappista sajt (lehet füstölt is)
- 5 dkg gépsonka
- 1 pár bőrös virsli
- 1 db tojás
Elkészítés
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. Az almát vékonyan meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük, citromos hideg vízbe tesszük. Amint végeztünk az alma pucolásával, leöntjük róla a vizet, teszünk rá egy evőkanál citromlevet, egy evőkanál xilitet, vagy cukrot, és megpároljuk. Teljesen elfőzzük a levét, kissé karamellizálhatjuk is.
Addig, amíg kihűl, felvágjuk a virslit kb. 4 cm-es hosszúságúra, és kettévágjuk. Ugyan ilyen hosszúságú sajt darabkákat, és sonka darabkákat vágunk (3x3 mm hasábokat). A felengedett tésztát 2 mm vékonyra kisodorjuk, majd 10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (ha van derelyekészítőnk, azt használjuk).
Megkenjük a köröket a felvert tojással, a közepére egy teáskanál párolt almát teszünk, erre jön a fél virsli szelet, majd az egyik oldalára a sajt, a másik oldalára a sonka hasáb. Összehajtjuk a köralapot, és villával lenyomkodjuk a félkör alakú szélet. Tepsibe rakjuk, és a megmaradt tojással lekenjük. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!