Virslis pizza csemegekarajjal recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Ennek a virslis pizza receptnek az elkészítéséhez bármilyen maradék felvágott felhasználható.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1.5 teáskanál só
- 5 dkg margarin
Szószhoz:
- 3 db közepes fej hagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 1 nagy csipet só
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 1 evőkanál liszt
- 1.5 dl paradicsomlé
Feltéthez:
- 4 szál virsli (140g)
- 1 tálca csemegekaraj felvágott (100g)
- 15 dkg trappista sajt
- 1 doboz csemegekukorica
A forma kenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A virslit negyed karikára, a karajt kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a konzerv kukoricát átmossuk és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, beleszórjuk az oregánót, a lisztet és sűrűre főzzük. Beleszórjuk a felvágottat, a virslit és jól összeforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy pizza formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme. A szószt egyenletesen elkenjük rajta. Megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.