Virslis táska recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- oregánó
- bazsalikom
A töltelékhez
- ketchup
- virsli
- reszelt sajt
Elkészítés
Tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, az olajat, az oregánót és a bazsalikomot, majd a vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Ezután összekeverjük a lisztes adalékkal, lágy tésztát készítünk, majd 20 percig kelesztjük. Ha megkelt kerek formákat készítünk, mint a lángos. Megkenjük ketchuppal, hosszára félbevágott virslit és reszelt sajtot teszünk rá és félbehajtjuk. 20 perc alatt készre sütjük.