Virslisaláta metélőhagymás mártással recept

Virslisaláta metélőhagymás mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1796

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Héjában főtt burgonya helyett használhatunk főtt tésztát vagy főtt gabonaféléket, például rizst, búzaszemeket vagy aszalt tönkölyt. A saláta zsírtartalma jóval alacsonyabb, ha baromfivirslivel készítjük.

4 személyre

  • 1 db narancssárga húsú paprika
  • 20 dkg konzerv morzsolt csemegekukorica
  • 8 db kis ecetes uborka
  • 3 db előző nap héjában megfőzött burgonya (lisztes húsú amely nem fő szét)
  • 6 db bécsi virsli
  • 2 db vastag szelet közepesen érett gouda sajt
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál ecetesuborka-lé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet cukor
  • 0.25 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk,megmossuk és felaprítjuk. A konzervkukoricát lecsepegtetjük. Az ecetes uborkát vékonyan felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk,és kis kockákra vágjuk.

A virslit vékonyan felszeleteljük. A sajtot a héja nélkül csíkokra daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.

1 evőkanál fehérborecetből,az ecetes uborka-léből és az olajból vinaigrette-mártást készítünk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd cukorral, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Ráöntjük a salátára, és az egészet jól összekeverjük. A salátát lefedjük, és 1 órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A metélőhagymát megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és vékonyan felkarikázzuk. A salátát sóval, borssal, ecettel utánaízesítjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Tipp:

Bécsi baromfivirsli-saláta burgonyával és retekkel: l50 dkg salátának való burgonyát előző nap héjában megfőzünk. Másnap meghámozzuk, és kockára vágjuk. 1 fehér hagymát megpucolunk, és vékonyan felkarikázzuk. 2 csomag hónapos retket megtisztítunk a zöldjétől, megmossuk, és mindegyiket elnegyedeljük. A burgonyával és a hagymával együtt egy tálba tesszük, s összekeverjük. 6 baromfivirslit (pulyka vagy csirke)felkarikázunk, és a többi hozzávalóhoz keverjük. 3-3 evőkanál fehérbalzsam ecetből és napraforgóolajból 1 kiskanál magos mustárral, sóval és borssal kikeverjük az öntetet,és összeforgatjuk a salátával. 1/2 csomó petrezselyemzöldet leöblítünk, lerázzuk róla a vizet, apróra vágjuk, és a salátába keverjük. Azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

520 kcal (2168 kJ), 20 g fehérje, 37 g zsír, 24 g szénhidrát


Virslisaláta metélőhagymás mártással

Virslisaláta metélőhagymás mártással

Héjában főtt burgonya helyett használhatunk főtt tésztát vagy főtt gabonaféléket, például rizst, búzaszemeket vagy aszalt tönkölyt. A saláta zsírtartalma jóval alacsonyabb, ha baromfivirslivel készítjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés