Virslivel töltött lángos

Virslivel töltött lángos

A virslivel töltött lángos receptje alapján akár hagyományos lángost is süthetünk.

4 személyre

  • 50 dkg finomliszt
  • 35 dkg kefir
  • 1 csomag élesztő
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál só
  • 5 db roppanós virsli, pl. bécsi
  • bő olaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hűtőben pihentetjük néhány órát, de lehet egy egész éjszakát is.

Sütés előtt a tésztából lángos formájúra húzkodunk egy adagot, beletesszük a virslit, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Érdemes az olajat lecsöpögtetni egy papírtörlőn és utána még melegen fogyasztani.

Jó étvágyat!