Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin recept

Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
193

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a pompás süteményt akár reggelire is elkészíthetjük. Az áfonya és a fűszerek aromája valódi ünnepi hangulatot kelt mindenkiben.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 22.5 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.75 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1.8 dl víz
  • 1.2 dl sovány natúr joghurt
  • 5 evőkanál melasz
  • 4 evőkanál repceolaj
  • 10 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya négybe vágva (ha fagyasztott, felolvasztva)

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverjük az első hét hozzávalót. Egy kisebb tálban a tojást összedolgozzuk a vízzel, a joghurttal, a melasszal és az olajjal, majd az első edény tartalmát lazán belekeverjük. Végül hozzáadjuk a vörös áfonyát.

A főzőspray-vel befújt vagy muffinpapírral bélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 180 °C-on 18-22 percig sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad semmi, akkor van készen). Mielőtt a kész muffinokat sütőrácsra helyeznénk, 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben.

Tápértékadatok:

Adagonként 201 kalória, 5 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 18 mg koleszterin, 252 mg nátrium, 35 g szénhidrát, 1 g rost, 3 g fehérje.


Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin recepthez kapcsolódó receptek

Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin

Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin

Ezt a pompás süteményt akár reggelire is elkészíthetjük. Az áfonya és a fűszerek aromája valódi ünnepi hangulatot kelt mindenkiben.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés