Vörös áfonyás mézeskalácsmuffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 22.5 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 2 kiskanál őrölt gyömbér
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 0.75 kiskanál só
- 0.5 kiskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 1.8 dl víz
- 1.2 dl sovány natúr joghurt
- 5 evőkanál melasz
- 4 evőkanál repceolaj
- 10 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya négybe vágva (ha fagyasztott, felolvasztva)
Elkészítés
Egy nagyobb tálban összekeverjük az első hét hozzávalót. Egy kisebb tálban a tojást összedolgozzuk a vízzel, a joghurttal, a melasszal és az olajjal, majd az első edény tartalmát lazán belekeverjük. Végül hozzáadjuk a vörös áfonyát.
A főzőspray-vel befújt vagy muffinpapírral bélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 180 °C-on 18-22 percig sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad semmi, akkor van készen).
Mielőtt a kész muffinokat sütőrácsra helyeznénk, 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben.
Tápértékadatok:
Adagonként 201 kalória, 5 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 18 mg koleszterin, 252 mg nátrium, 35 g szénhidrát, 1 g rost, 3 g fehérje. Egészséges és diabetikus recept.