Vörös káposzta recept

Vörös káposzta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1891

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vörös káposzta tipikusan téli eledel. Nem szabad vaslábosban párolni, mert elveszíti a szép színét.

4 személyre

  • 1 fej vörös káposzta (70-80 dkg)
  • 1 db lédús alma
  • 2 evőkanál liba- vagy sertészsír
  • 3.5 dl vörösbor (vagy húsleves és pár csepp ecet)
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 cső fahéj
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját. Ezután mossuk meg és szeleteljük vékony csíkokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházát.

Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, és pirítsuk benne 2 percig a káposztát. Ezután öntsük hozzá a vörösbort (vagy a húslevest és az ecetet). Ízlés szerint cukrozzuk, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és az almát. Fedő alatt pároljuk puhára ( 45 perc).

Szükség szerint öntsünk hozzá még folyadékot. Vegyük ki belőle a fahéjat. A káposzta jól illik például libasülthöz vagy sült kolbászhoz, hurkához.

Más változat: A vörös káposztát savanykás szilva levében is megpárolhatjuk a vörösbor, a húsleves és az ecet, a cukor és a fűszerek helyett.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: Ha a vörös káposzta ízét túlságosan erősnek találjuk, főzzük 5 percig sós vízben, mielőtt megpirítanánk.


Vörös káposzta

Vörös káposzta

A vörös káposzta tipikusan téli eledel. Nem szabad vaslábosban párolni, mert elveszíti a szép színét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vörös káposzta recepthez

simonanci - 2011. november 04.
Próbáljátok ki, hogy aszalt szilvát adtok hozzá .kevesebb almát , és a káposztát piritott cukor hagyma keverékre teszitek rá.Igy édes savanyu.de naggyon jó!