Vörös lencsés csicseriborsóleves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A nők lapja konyhában találtam rá, erre a jó kis levesre. Ajánlom a különlegességre vágyóknak.
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- 10 dkg vörös lencse
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- őrölt kömény
- só, bors
- 2 db hámozott paradicsom
- 2 dl görög joghurt
- zöldpetrezselyem
- kis darab kápia paprika
Elkészítés
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt, és a paprikát folyamatosan. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk, majd a paradicsomot, és az alaplével felöntjük.
Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet. Tálaljuk.
Vörös lencsés csicseriborsóleves recepthez kapcsolódó receptek
Vörös lencsés csicseriborsóleves
A nők lapja konyhában találtam rá, erre a jó kis levesre. Ajánlom a különlegességre vágyóknak.
Hozzászólások a(z) Vörös lencsés csicseriborsóleves recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. február 27.









Receptvarázs - 2013. február 26.









Némethné Zsuzsa - 2013. február 26.








