Vörös lencsés csicseriborsóleves

Vörös lencsés csicseriborsóleves

A nők lapja konyhában találtam rá, erre a jó kis levesre. Ajánlom a különlegességre vágyóknak.

4 személyre

  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 10 dkg vörös lencse
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • őrölt kömény
  • só, bors
  • 2 db hámozott paradicsom
  • 2 dl görög joghurt
  • zöldpetrezselyem
  • kis darab kápia paprika
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt, és a paprikát folyamatosan. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk, majd a paradicsomot, és az alaplével felöntjük.

Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet. Tálaljuk.