Vörös vadlazac vargányás rizzsel joghurtos uborkasalátával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ezt a gyönyörű vörös vadlazacot a Lidl-ben vásároltam. A Deluxe termékek kiválóak, és mindig szem előtt tartom a minőséget. A vargányás rizs egyszerűen csodás! Tudom, az ára elég borsos, de megéri beruházni, mert nem sok kell belőle, és egy 25 dkg tasakból többször is készíthetünk más-más ételeket, illetve ízesíthetünk vele. Mélyhűtött állapotban vásárolom meg, szintén néha a Lidl-ben, de a szupermarketek mélyhűtő pultjaiban is mindig megtalálható télen. nyáron.
- 1 doboz Deluxe 25 dkg vörös vadlazacfilé
- 20 dkg rizs
- 1 csomag Deluxe mirelit vargányakockák, de csak 10 dkg kell
- só, frissen őrölt feketebors
- 2 evőkanál vaj, vagy olívaolaj
A joghurtos uborka salátához:
- 1 db kígyóuborka
- 2.5 dl görög joghurt
- só, fehér bors őrölt
- 1 db nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés
A lazacot átnézem, hogy véletlenül se maradjon szálka benne, mert az elég kellemetlen lenne.
Megmosom, letörölgetem szárazra, kicsit besózom, borsozom, és mehet a forró serpenyőbe egy kis vajat, vagy olívát alátéve sütjük pár perc mindegyik oldalán. Közben a rizst is elkészítjük mikrohullámú sütőben. A hagymát apró kockára vágjuk, a hal zsiradékjában lepirítjuk, majd a gombát rádobjuk, és kevergetve kissé lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészül rizshez keverjük. Az uborkát megmossuk, reszeljük le, de a magházát emeljük ki. Ezután a joghurthoz sót, borsot, zúzott fokhagymát adunk, és az uborkával elvegyítjük. Behűtjük tálalásig. A halat melegen a vargányás rizzsel, és a joghurtos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!