Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel recept

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1260

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mert nem csak babgulyás van.

4 személyre

  • 20 dkg lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 5 szál zeller levél
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sertés tarja
  • 1 szál csabai kolbász (20 dkg)

Továbbá:

  • olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 db tojás
  • 4 fakanálnyi liszt
  • víz

Elkészítés

A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom. Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet aprítom.

A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét az áztató vizével, s még öntök hozzá. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

Kockára vágom a tarját, s felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját

45 perc főzés után beleöntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit.

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.


Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel recepthez kapcsolódó receptek

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel

Mert nem csak babgulyás van.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés