Vörösboros lencseleves recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A régi időkben a lencsét afrodiziákumként ismerték, olyan anyagnak tartották, mely élénkíti a nemi vágyat és aktivitást. Az elnevezés a tenger habjaiból kiemelkedett istennőhöz, Aphroditéhez - a női nemi szerv jelképéhez - kapcsolódik.
- 0.5 kg lencse
- 0.75 l vörösbor
- 0.25 kg füstölt főtt tarja
- 0.25 kg csiperkegomba
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db marhahúsleves kocka
- 5 dkg reszelt Parmezán sajt
- 1 ek étolaj
Elkészítés
A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk és előző este beáztatjuk borban. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük. A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután adjuk a felkockázott tarját, a lencsét és a húsleveskockát, a vizet utántöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét. Mielőtt a lencse puhára főne, 15 perccel előtte hozzáadjuk a répákat. Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.