Vörösboros lencseleves recept

Vörösboros lencseleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
702

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A régi időkben a lencsét afrodiziákumként ismerték, olyan anyagnak tartották, mely élénkíti a nemi vágyat és aktivitást. Az elnevezés a tenger habjaiból kiemelkedett istennőhöz, Aphroditéhez - a női nemi szerv jelképéhez - kapcsolódik.

4 személyre

  • 0.5 kg lencse
  • 0.75 l vörösbor
  • 0.25 kg füstölt főtt tarja
  • 0.25 kg csiperkegomba
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 5 dkg reszelt Parmezán sajt
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk és előző este beáztatjuk borban. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük. A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.

Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután adjuk a felkockázott tarját, a lencsét és a húsleveskockát, a vizet utántöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét. Mielőtt a lencse puhára főne, 15 perccel előtte hozzáadjuk a répákat. Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.


Vörösboros lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Vörösboros lencseleves

Vörösboros lencseleves

A régi időkben a lencsét afrodiziákumként ismerték, olyan anyagnak tartották, mely élénkíti a nemi vágyat és aktivitást. Az elnevezés a tenger habjaiból kiemelkedett istennőhöz, Aphroditéhez - a női nemi szerv jelképéhez - kapcsolódik.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés