Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel recept

Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
luveges

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
3270

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Először óvatosan ízesítem, majd, mikor a hús megpuhult, akkor fűszerezem készre az ételt, így jobban megmarad a fűszerek íze.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg marhalábszár
  • 30 dkg sertésvelő
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy tv paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 dl száraz vörösbor
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • paprikakrém

Elkészítés

A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, tv paprikát aprítógéppel pépesre daráljuk, majd az olvasztott zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pörköljük. Ezt követően megfűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.

A velőt 650 W-on 2 percre mikróba tesszük egy kevés vízzel (így könnyebben tisztítható). Deszkára tesszük, és késsel vakargatva megszabadítjuk a hártyáitól.

Amikor a hús megpuhult, mellé rakjuk a velőt, valamint a vörösbort, és még kb. 5 percig forraljuk.


Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel recepthez kapcsolódó receptek

Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel

Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel

Először óvatosan ízesítem, majd, mikor a hús megpuhult, akkor fűszerezem készre az ételt, így jobban megmarad a fűszerek íze.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vörösboros marhalábszár pörkölt velővel recepthez

Ilcsi1017 - 2013. április 23.
Ez a variáció bográcsban készül, de a tűzhelyen is ugyanilyen finom. Valójában minden ugyanaz, de az ején megpirítok egy kis egész köménymagot, utána jön a többi.
A kömény karakteres ízt ad a marhapörköltnek. Még egy tipp.
Ha bográcsban készül a pörkölt, akkor nagyobb kockákra vágd fel a húst, így nem ül le, és nem ég oda. Jó étvágyat!