Vöröshagymás - sajtos kenyér recept

Vöröshagymás - sajtos kenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
972

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kezdők is bátran hozzáláthatnak! ennek az ellenállhatatlan kenyérnek!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók kb. 50 dkg-os kenyérhez:

  • 30 dkg liszt (sima BL55)
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg sajt (eidami)

Elkészítés

Nem kell semmi nagy hókuszpókuszra számítani. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finom, apró darabokra felvágjuk. Majd egy kanál zsírt melegítünk és ebben megdinszteljük a felvágott hagymát! Mikor kész a liszthez öntjük a zsírral együtt a dinsztelt zöldséget és hagyjuk kihűlni.

Langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk és a hagymás liszthez öntjük. Ruganyos tésztát gyúrunk. A liszt minőségétől függően a tökéletes állag elérésért még adhatunk hozzá lisztet vagy éppen vizet. A lényeg, hogy elváljon az edény falától.

Ezután a sajtot kisebb kockákra vágjuk és óvatosan a tésztához keverjük. Én úgy formáztam meg a kenyeret, hogy a tetején ne legyen sajt, nehogy megégjen, de a belsejében bőséges kis kráterekre leljen az éhes hasú falatozó.

Belerakjuk a tetszőleges formába (lehet szögletes, ovális, kerek) és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

Majd forró sütőben kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. Én sütés közben kétszer-háromszor vízzel lespriccelem, hogy ropogós héja legyen a kenyérnek.

Majd amikor kisül, hagyom meghűlni és csak ezután veszem ki a formából.

Finom krémekkel (mint például a zöldborsós sajtkrém vagy egy finom májpástétom) és friss zöldségekkel együtt mennyei reggeli. Körülbelül másfél órányi intervallum van a rajt és a cél között, de a végeredmény bebizonyítja, hogy érdemes volt türelmesnek lennünk.

Jó sütögetést kívánok!


Vöröshagymás - sajtos kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Vöröshagymás - sajtos kenyér

Vöröshagymás - sajtos kenyér

Kezdők is bátran hozzáláthatnak! ennek az ellenállhatatlan kenyérnek!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés