Vöröslencse leves recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 liter víz
- 2 db leveskocka (én csak egyet használtam)
- sűrített paradicsom
- só
- bors
- római kömény
Elkészítés
A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olajon fonnyaszd meg. Az átválogatott lencsét szűrőben mosd meg és öntsd a hagymára. Keverd el a hagymával, majd öntsd fel a vízzel.
Add hozzá a leveskockákat, fűszerezd a fent sorolt fűszerekkel.
Így főzd fedő alatt kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Ekkor add hozzá a paradicsomot és várd meg, míg rottyan egyet.
Néhány szelet bacon szalonnát vágj kockákra és pirítsd meg. A levest ezzel megszórva.
Vöröslencse leves recepthez kapcsolódó receptek
Vöröslencse leves
A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.