Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel recept

Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
595

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tápláló, ízletes leves - Vöröslencse krémleves recept

4 személyre

  • 10 dkg vöröslencse
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 db kisebb darab gyömbér reszelve
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 kiskanál római kömény
  • 4 szál korianderzöld
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 6 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)

Elkészítés

A lencsét 3-4 órára beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon egy fazékban megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a reszelt gyömbérrel meg a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított répát és burgonyát. A leszűrt lencsét ezután leszűrjük, és beleöntjük a többihez. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Beledobjuk a szalonnabőrkét is. Lassú tűzön főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítjük.

A kolbászt vékonyra szeleteljük, és külön serpenyőben kisütjük. A levest 1 evőkanál keményítővel és 3 evőkanál joghurttal kikeverjük, és besűrítjük vele. Csészékben kínáljuk, és a tetejére helyezzük a kolbászokat, meglocsolva a paprikás zsírral. Ha a bőrkét nem szeretjük, akkor dobjuk ki a levesből, de fontos része ízesítés szempontjából. Én azt is a levessel együtt pürésítem. Korianderzölddel díszítjük.


Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel recepthez kapcsolódó receptek

Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel

Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel

Tápláló, ízletes leves - Vöröslencse krémleves recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés