Vöröslencskrémleves kolbászchipsszel recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Tápláló, ízletes leves - Vöröslencse krémleves recept
- 10 dkg vöröslencse
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db kisebb darab gyömbér reszelve
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 kiskanál római kömény
- 4 szál korianderzöld
- 4 evőkanál olívaolaj
- 6 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
Elkészítés
A lencsét 3-4 órára beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon egy fazékban megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a reszelt gyömbérrel meg a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított répát és burgonyát. A leszűrt lencsét ezután leszűrjük, és beleöntjük a többihez. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Beledobjuk a szalonnabőrkét is. Lassú tűzön főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítjük.
A kolbászt vékonyra szeleteljük, és külön serpenyőben kisütjük. A levest 1 evőkanál keményítővel és 3 evőkanál joghurttal kikeverjük, és besűrítjük vele. Csészékben kínáljuk, és a tetejére helyezzük a kolbászokat, meglocsolva a paprikás zsírral. Ha a bőrkét nem szeretjük, akkor dobjuk ki a levesből, de fontos része ízesítés szempontjából. Én azt is a levessel együtt pürésítem. Korianderzölddel díszítjük.