Wokban sült póréhagyma sárgarépával recept

Wokban sült póréhagyma sárgarépával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1332

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kíméletes elkészítés folytán a ropogós zöldségekben megmarad a tápanyagok nagy része.

4 személyre

  • 75 dkg póréhagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy tárkonyág
  • só és fekete bors

Elkészítés

A póréhagymáról eltávolítjuk a durva külső leveleket és a zöld rész kétharmadát. Keresztben vékony karikákra vágjuk, szűrőkanálba tesszük, megmossuk és lecsepegtetjük.

A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük.

Wokban vagy nagy serpenyőben közepes hőfokon megmelegítjük az olajat. A tárkony levélkéit megmossuk, szárazra töröljük és apróra összevágjuk.

A póréhagymát az olajba tesszük és 2 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a sárgarépát és a tárkonyt, megsózzuk, megborsozzuk, majd még 2 percig pirítjuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 89 kcal/374 kJ energia, 7 g szénhidrát, 2 g fehérje, 6 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Wokban sült póréhagyma sárgarépával

Wokban sült póréhagyma sárgarépával

A kíméletes elkészítés folytán a ropogós zöldségekben megmarad a tápanyagok nagy része.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés