Wokos babos-penne recept

Wokos babos-penne
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4563

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Feltérképezve a hűtőnkben található, kis mennyiségű, friss alapanyagokat, igazán étvágygerjesztőre sikerült a színes sült zöldségekhez kevert paradicsomos penne. Sonka nélkül készítve vegetáriánus étkezéshez is kitűnően megfelel, ízletes, laktató, gyors tésztaétel.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg penne tészta (tollhegy)
  • 3 liter víz
  • 3 teáskanál só
  • 30 dkg főtt füstölt sonka (elmaradhat)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg cukkini
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 15 dkg hámozott konzerv- vagy 2 friss paradicsom húsa
  • 2 dl víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg főtt világos bab vagy 1 doboz leszűrt konzervbab
  • 2 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet őrölt bors
  • 0.5 teáskanál olasz fűszerkeverék v. oregano
  • 1 db friss bazsalikomlevélke
  • 1 szál rozmaring
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál ketchup

Elkészítés

3 liter vizet 3 teáskanál sóval és 3 evőkanál olajjal felforralunk. Beleszórjuk a pennét, lefedve al dente főzzük, vagyis 4 percig forraljuk, majd 10 percig a vízben hagyjuk megduzzadni, nem emelgetjük a fedőt. Azután forró vízzel többször átöblítve leszűrjük és melegen tartjuk, amíg a mártás és zöldség készítését elvégezzük.

A Wokban 2 evőkanál forró olajon átpirítjuk a felkockázott főtt sonkát, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük (elmaradhat azoknál, akik mellőzik a húsevést). A répát finomra reszeljük, pár csepp friss citromlevet csöpögtetünk rá. A Wokban a kiszedett sonka zsiradékában vagy az olajon épp csak megfuttatjuk a felkarikázott újhagymákat. Kiszedjük. Beledobjuk a héjas cukkini kockákat, 2-3 percig sütjük, amíg üveges lesz. Kivesszük ezeket is.

A sütőedénybe öntjük a sűrített paradicsomot, ketchupot, 2 dl vizet. Pár percig főzzük, állandóan kevergetve a felére beforraljuk, amíg sűrű mártást kapunk. Beletesszük a dobókocka nagyságúra vágott, hámozott konzerv- vagy friss paradicsom húsát. Állandóan kevergetve üvegesre sütjük. Elzárjuk a hőt.

Hozzáadjuk a leszűrt babot, esetleg a pirított sonkát. Fűszerkeverékkel, sóval, cukorral ízesítjük. Óvatosan beleforgatjuk a pennét, a cukkinit, a nyers, reszelt sárgarépát. Jól átmelegítve, bazsalikom- és rozmaring levélkékkel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Készítette Nyersné Vajda Márta


Wokos babos-penne recepthez kapcsolódó receptek

Wokos babos-penne

Wokos babos-penne

Feltérképezve a hűtőnkben található, kis mennyiségű, friss alapanyagokat, igazán étvágygerjesztőre sikerült a színes sült zöldségekhez kevert paradicsomos penne. Sonka nélkül készítve vegetáriánus étkezéshez is kitűnően megfelel,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés