Yakitori csirke recept

Yakitori csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5884

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mintha páccal kenegetnék..., örüljön az elismerő szavaknak!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 0.6 dl mirin (vagy édes fehérbor)
  • 1.2 dl szójaszósz (light)
  • 2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

A 2x2 cm-es kockákra vágott húst összekeverjük a többi hozzávalóval, majd lecsepegtetjük. A húst és a páclét külön-külön félretesszük.

Legalább 1 órára vízbe áztatunk 12 bambusznád pálcát, majd felszúrjuk rájuk a húskockákat.

A nyársakat felhevített és olajjal megkent grill-lapon aranybarnára sütjük, sütés közben többször megforgatjuk és a félretett páclével kenegetjük. Mártogatós szósszal, gombával, csíkokra vágott kaliforniai paprikával, hagymaszeletekkel vagy fürjtojással tálalhatjuk.


Yakitori csirke

Yakitori csirke

Mintha páccal kenegetnék..., örüljön az elismerő szavaknak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Yakitori csirke recepthez

serci - 2013. július 04.
Én teszek a cukorhoz egy kis pirospaprikát is.és a páclébe teszek finomra vágott hagymát is.és teszek hozzá petrzselymet finomra vágva