Zabaglione - olasz édesség recept

Zabaglione - olasz édesség
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
698

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zabaglione egy édes, olasz mousse, melyet én most málnával készítettem el.

6 személyre

  • 40 dkg málna (v. szeder)
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 3 evőkanál édes fehérbor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A málnát (v. szedret) tegyük egy szűrűbe, majd folyóvíz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barna cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.

A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.

A tojássárgához adjuk hozzá a maradék cukrot, és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is.

Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt, sűrű habbá.

Végül a maradék, lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálalhatjuk.


Zabaglione - olasz édesség recepthez kapcsolódó receptek

Zabaglione - olasz édesség

Zabaglione - olasz édesség

A zabaglione egy édes, olasz mousse, melyet én most málnával készítettem el.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés