Zabaglione körtével recept

Zabaglione körtével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1037

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érett, felnőtt emberek képesek a fejüket elveszíteni egy igazi vaníliával készült habos-csábos édesség miatt. Ki érti ezt? Na persze, hogy mi. Nekünk sem volt könnyű elkészíteni és lefotózni - a kettő között ugyanis 5-10 perc is eltelik, ami bőven elég ahhoz, hogy a remekműnek lába kéljen. A végén már mindannyiunknak volt egy kis habbajusza, és estére el is készült a három fotó. Nehéz nap volt. És hogy mit jelent a neve? Azt, hogy zabálnivaló!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál vaj
  • 6 db körte
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0.5 rúd vanília
  • porcukor

A zabaglionéhoz:

  • 8 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 6 evőkanál tuaca (Tia Maria, limoncello) likőr
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

A felhevített vajhoz hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és negyedekre vágott körtét, 1 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és a bort, és addig kevergetjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.

A vaníliarúdból kikapart magokat a rúddal együtt a körtéhez adjuk, és addig főzzük, míg a körte meg nem puhul, a leve pedig szirupossá nem válik. Ekkor eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, lefedjük, és félretéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A zabaglionéhoz a tojássárgáját egy fémedényben kikeverjük a cukorral, a likőrrel és 2 evőkanál tejszínnel, majd vízgőz fölött (ügyelve, hogy az edény alja ne érjen a vízbe) elektromos keverővel folyamatosan kevergetve 3-7 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

A tűzről levéve egy jeges vízzel teli edénybe állítjuk, és időnként átkeverve 3-4 percig hűtjük. A maradék tejszínt a fahéjjal együtt habbá verjük, majd három részletben beleforgatjuk a tojásos keverékbe, és néhány órára behűtjük.

A körtét desszertespoharakba szedjük, rákanalazzuk a zabaglionét, és porcukorral megszórva tálaljuk.


Zabaglione körtével recepthez kapcsolódó receptek

Zabaglione körtével

Zabaglione körtével

Érett, felnőtt emberek képesek a fejüket elveszíteni egy igazi vaníliával készült habos-csábos édesség miatt. Ki érti ezt? Na persze, hogy mi. Nekünk sem volt könnyű elkészíteni és lefotózni - a kettő között ugyanis 5-10 perc is eltelik,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés