Zabpelyhes-áfonyás muffin recept

Zabpelyhes-áfonyás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4643

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pöttyök teszik… hogy szívesen eszik

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • vaj a forma kikenéséhez
  • 18 dkg liszt
  • 7.5 dkg zabpehely
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg barna cukor
  • 0.6 dl olaj
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk egy muffinsütőt. A lisztet és a zabpelyhet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk.

A tojást összekeverjük a tejjel, a cukorral, az olajjal és a vaníliával, és a lisztes keverék közepébe öntjük. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

A muffinsütő mélyedéseit háromnegyedig megtöltjük a tésztával, és sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Zabpelyhes-áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Zabpelyhes-áfonyás muffin

Zabpelyhes-áfonyás muffin

A pöttyök teszik… hogy szívesen eszik

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zabpelyhes-áfonyás muffin recepthez

fodorné etelka - 2011. október 17.
kipróbálom eztamuffin receptet és maj jelzek vissza! üdv mindenkinek