Zabpelyhes-áfonyás muffin

Zabpelyhes-áfonyás muffin

A pöttyök teszik… hogy szívesen eszik

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • vaj a forma kikenéséhez
  • 18 dkg liszt
  • 7.5 dkg zabpehely
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg barna cukor
  • 0.6 dl olaj
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk egy muffinsütőt. A lisztet és a zabpelyhet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk.

A tojást összekeverjük a tejjel, a cukorral, az olajjal és a vaníliával, és a lisztes keverék közepébe öntjük. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

A muffinsütő mélyedéseit háromnegyedig megtöltjük a tésztával, és sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.