Zabpelyhes rakott zöldbab recept

Zabpelyhes rakott zöldbab
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Asszenav

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2901

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rakott zöldbab recept ezúttal rizs helyett zabpehellyel.

4 személyre

  • 0.5 kg párizsi
  • 800 g konzerv zöldbab
  • 20 dkg zabpehely
  • 4 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg sajt
  • 1 pohár natúrjoghurt
  • 2 db tojás
  • bors
  • bazsalikom
  • fokhagymapor

Elkészítés

A zabpelyhet a tejjel és vízzel sűrűre főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a párizsit nagyobb kockákra vágjuk és fél pohár vízzel főzzük 5 percig. Levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. A natúrjoghurtot a tojásokkal összekeverjük, a fűszerekkel ízesítjük. Egy hőálló edényt kizsírozunk, beleöntjük a kihűlt zabkását, erre ráöntjük a lecsepegtetett konzerv zöldbabot, majd az összeturmixolt párizsit. A tetejére öntjük a joghurtos öntetet, majd a sajtot szeletekre vágjuk és a tetejére rakosgatjuk. Sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje.


Zabpelyhes rakott zöldbab recepthez kapcsolódó receptek

Zabpelyhes rakott zöldbab

Zabpelyhes rakott zöldbab

Rakott zöldbab recept ezúttal rizs helyett zabpehellyel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés