Zamatos kukoricás muffin recept

Zamatos kukoricás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
985

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a lágy és porhanyós muffin minden muffinok királynője! A puha és zamatos tészta leheletnyi édes ízét a házilag készített mézes vajnak köszönheti.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 17 dkg kukoricadara
  • 5 dkg cukor
  • 2.5 kiskanál sütőpor
  • 0.75 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 dl író
  • 0.8 dl repceolaj
  • 9.5 dkg egész kukoricaszem

A mézes vajhoz:

  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés

Az első hat hozzávalót egy nagy tálban összedolgozzuk, egy másik tálban pedig a tojást, a tojássárgáját, az írót és az olajat. A két tál tartalmát ezután lazán összekeverjük, majd beleforgatjuk a kukoricát.

Az előzőleg kiolajozott sütőformákat háromnegyedig töltjük a tésztával. 200 °C-on 18-23 perc alatt készre sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt a muffinokat sütőrácsra helyeznénk, a tepsiben 5 percig hűlni hagyjuk.

Egy kis tálban a vajat a mézzel alaposan elkeverjük, majd a muffinok mellé tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 2 kiskanál mézes vajjal együtt 256 kalória, 15 g zsír (ebből telített zsír 6 g), 56 mg koleszterin, 372 mg nátrium, 27 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Zamatos kukoricás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Zamatos kukoricás muffin

Zamatos kukoricás muffin

Ez a lágy és porhanyós muffin minden muffinok királynője! A puha és zamatos tészta leheletnyi édes ízét a házilag készített mézes vajnak köszönheti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés