Zebratorta recept

Zebratorta
4 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
darazsilona

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10291

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vanillin cukor,
  • 1.25 dl langyos víz
  • 1.5 dl olaj
  • 37.5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evők. kakaópor

Elkészítés

A tojás sárgákat a cukorral és vanillin cukorral szép habosra keverem.

További keverés közben kanalanként hozzáteszem a vizet és az olajat. Szintén kanalanként és állandó keverés közben hozzászitálom a sütőporos lisztet. Fakanállal, óvatos mozdulatokkal, két adagban a masszához keverem a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tésztát kétfelé veszem, egyik felébe beleszitálom a kakaót és összekeverem. Sütőpapírból kivágok egy akkora kört, amivel beterítem egy nagyobb tortaforma alját. Előveszek két egyforma nagyságú kanalat (én normál méretű evőkanalat használok).

Elkezdem rakosgatni a kétféle tésztát - felváltva fehéret és kakaósat -, szigorúan a tortaforma közepére, a fehérrel kezdem. Egy kanál fehér massza, rá egy kanál kakaós, rá egy kanál fehér, rá egy kanál kakaós. Ne simítsd el a kanállal,majd szétfolyik magától.

190 fokos előmelegített sütőbe teszem, az első 10 perc után visszaveszem kb. 170 fokra, és még kb.50 percig sütöm (tűpróba).

Tipp:

Rácson hűtöm, hogy alulról is szellőzni tudjon, így nem lesz szalonnás az alja.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zebratorta recepthez

thumb
Receptvarázs - 2012. április 10.
Javítottuk az olaj mennyiségét! üdv, receptvarázs :)
thumb
darazsilona - 2012. április 09.
Marika köszi, valóban 1,5 dl az olaj, sajnos elirtam.
Marika - 2012. április 08.
Elkészítettem - Köszi a receptet. Elsőre nem térek el az eredeti recepttől, hogy utána tudjam - miből kell több - vagy kevesebb - az én izlésemnek megfelelően. Látványra nagyon jól sikerült. Mint a fotón. Észrevételem - a 2,5 dl olaj nekem nagyon-nagyon sok. Biztos, hogy ennyinek kell lennie? Amúgy nagyon tetszett és máskor is meg fogom sütni.
thumb
blahunka Attiláné - 2010. november 25.
Jól néz ki, esetleg lisztérzékenyeknek is el lehet készíteni, majd nem olyan mint egy piskóta, és nem száraz. Olaj helyett lehet vajat is használni.
oros kati - 2009. november 21.
holnap ki probálom ...koszi a receptet
Kiss Zsuzsanna - 2009. november 02.
Hasonló "muffint" szoktam sütni, próbáljátok ki. 4 tojást kettéválasztok, a sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg vajjal habosra keverem, majd beleszitálok 25 dkg lisztet és 1 csomag sütőport, majd a fehérjét kemény habbá verem és beleforgatom. Kettéöntöm a tésztát, az egyik felébe 1 tábla étcsokit tördelek, és 2 ek cicás kakaóport, a másik felébe 250g egész mogyorót.Kb 36 db maffin lesz belőle, a fomába papírt teszek és 1-1 evőkanállal mindegyikből. 170 fokos sütőben 10-15 percig sütöm. Ne tovább, mert kemény lesz.