Zebratorta recept

Zebratorta
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
928

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Végre itt volt az ideje, hogy ez a recept felkerüljön a blogra. Először a látványa nyűgözött le teljesen, de mikor megsütöttem és megkóstoltam már az állaga és az íze is. Kiváló reggelire vagy vacsorára. Fogyasztáskor megkenhetjük vajjal vagy lekvárral, de akár Nutellával is, úgy még finomabb. Mi vajjal kentük meg, és tejeskávé mellé fogyasztottuk. Isteni jó. Nálunk pillanatok alatt elfogyott mind az utolsó morzsáig.

6 személyre

  • 38 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 120 ml tej
  • 250 ml étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

1. Tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az étolajjal jól kikeverjük.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd az előzőleg kikevert masszához keverjük.

3. Tojások fehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.

4. Masszát elfelezzük és az egyik feléhez belekeverjük a kakaóport és a 2 evőkanál vizet.

5. A torta forma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát ki vajazzuk és lisztezzük, majd a forma közepére 2 evőkanál fehér tésztát teszünk, majd erre rá pedig 2 evőkanál kakaós tésztát. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy az összes tészta. Nem kell rázogatni, nem kell elsimítani sem a tésztát, szépen magától elfog terülni.

6. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

(Tortaforma átmérője: 24 cm)


Zebratorta recepthez kapcsolódó receptek

Zebratorta

Zebratorta

Végre itt volt az ideje, hogy ez a recept felkerüljön a blogra. Először a látványa nyűgözött le teljesen, de mikor megsütöttem és megkóstoltam már az állaga és az íze is. Kiváló reggelire vagy vacsorára. Fogyasztáskor megkenhetjük vajjal…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés