Zellercsíkok köményes-csilis sóval recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Gellert kapott - mégpedig köményes-csiliset!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 db szárított csili
- 1 evőkanál édesköménymag
- 2 kiskanál nagy szemű só
- 1 db zeller
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A csilit, a köménymagot és a sót egy serpenyőben magas lángon egy-két percig hevítjük (amíg illatozni nem kezd), majd a tűzről levéve mozsárban enyhén összezúzzuk.
A zellert meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és bő forró olajban aranysárgára sütjük, majd lecsepegtetjük. Konyhai papírtörlővel áttörölgetjük, megszórjuk a fűszeres sóval, és azonnal tálaljuk.
Zellercsíkok köményes-csilis sóval
Gellert kapott - mégpedig köményes-csiliset!