Zelleres ecet recept

Zelleres ecet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1361

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a valaha igen elterjedt ecet manapság szinte teljesen feledésbe merült. Salátákhoz, hús- és tojásételekhez illik. A zellerrel vagy tárkonnyal ízesített ecetet már a „régi szép időkben” is használták salátaöntetek finomítására.

4 személyre

  • 1 db nagy zellergumó levelestül
  • fehérborecet vagy világos gyümölcsecet

Elkészítés

A zellergumóról a zöldet levágjuk, alaposan megmossuk, szárazra itatjuk és nagyon apróra vágjuk. Az egészet egy üvegbe tesszük, és annyi ecetet öntünk rá, hogy a zellert ellepje. Kendőt helyezünk az üvegre, így hagyjuk állni 2 hétig. Ezután az ecetet tiszta ruhán átszűrjük, és üvegekbe töltjük.


Zelleres ecet

Zelleres ecet

Ez a valaha igen elterjedt ecet manapság szinte teljesen feledésbe merült. Salátákhoz, hús- és tojásételekhez illik. A zellerrel vagy tárkonnyal ízesített ecetet már…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés