Zelleres gesztenyepüré recept

Zelleres gesztenyepüré
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1149

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az összevagdalt metélőhagymával díszített püré pompás köret meleg és hideg sültekhez, vadfogásokhoz.

4 személyre

  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor friss zöld fűszernövény (bouquet garni)
  • 50 dkg zellergumó
  • 50 dkg főtt, nem édesített konzerv gesztenye
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 2.5 dkg vaj
  • só és fekete bors
  • 2 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés

Nagy edényben felforraljuk a zöldségalaplét a zöld fűszerekkel. Közepes hőfokon lefedve lassan főzzük.

A zellert meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk és a levesbe tesszük. Az edényt lefedve a zellert kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

A gesztenyét szükség szerint lecsepegtetjük, a zellerhez adjuk és további 3–4 percig főzzük.

Közben a metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük és felaprítjuk.

Amint a zeller és a gesztenye megfőtt, leszűrjük, de a főzővizet felfogjuk. Eltávolítjuk a fűszernövényeket, a zellert és a gesztenyét áttörjük, és a pürét visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a vajat és alacsony hőfokon hagyjuk megolvadni.

Ízlés szerint tehetünk bele 1 evőkanál főzőtejszínt. Ha a pürét még mindig sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis főzőlevet vagy még egy kevés tejszínt.

Sóval és borssal ízesítjük, tálra rendezzük, és a metélőhagymával díszítjük.

Tipp:

Ez a köret sertéshúshoz, pulykahúshoz és virslihez egyaránt illik. Ezenkívül felszolgálhatjuk almával és vágott dióval elkevert zöld saláta kíséretében vegetáriánus fogásként is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 287 kcal/1205 kJ energia, 48 g szénhidrát, 4 g fehérje, 9 g zsír (ebből 3 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Zelleres gesztenyepüré recepthez kapcsolódó receptek

Zelleres gesztenyepüré

Zelleres gesztenyepüré

Az összevagdalt metélőhagymával díszített püré pompás köret meleg és hideg sültekhez, vadfogásokhoz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zelleres gesztenyepüré recepthez

thumb
Receptvarázs - 2015. november 05.
Kedves Papilion, igen, csak natur gesztenyepüré legyen, ne cukrozott :) jó főzést kívánunk!
Papilion - 2015. november 03.
Pontosítok: gesztenyemasszából is meg lehet csinálni?
Papilion - 2015. november 02.
A kérdésem az lenne, hogy gesztenyepüréből is meg lehet csinálni?
Vagy esetleg a gesztenyét én főzöm meg, ugyanis konzervről még nem is hallottam!