Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel recept

Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60+ perc

Megnézték:
24396

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vadhúst a rostok omlóssá érlelése miatt ajánlatos elkészítés előtt pár nappal un. száraz, só mentes pácba helyezni. (Ld. a receptjeim között: Őzgerinc pácolása)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 dl pácolaj
  • 12 db burgonya

Elkészítés

A száraz pácban előkészített őzgerincet kellően megsózzuk, sütőtálba helyezzük, köré szűrjük a megmaradt pácolaj felét, felöntjük 1 dl száraz, testes vörösborral, ezt a szaftot is sóval ízesítjük. A 160 fokos sütő középső rácsára csúsztatjuk a tálat, mellé helyezzük héjastól a tisztára mosott, egész burgonyákat. A húst gyakran locsolgatva 60 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve alufóliával letakarjuk, 15 percig pihentetjük. Közben a burgonya is puhára sül.

A pihentetett húst a gerinc felőli oldalára fordítjuk, a gerinccsontok mentén bevágjuk, visszafordítjuk és megpróbáljuk szépen felszeletelni. A megsült burgonyákat 3 átlóval bevágjuk, a héját cikkenként kihajtjuk, a közepét villával fellazítjuk, és 1-1 kanál fűszeres szaftot kanalazunk mindegyikre. A sültet a burgonyákkal együtt salátával bélelt tálra rendezzük, áfonyadzsemet adunk mellé. Felnőtteknek a megmaradt és kissé hűtött vörösborral kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! Nyersné Vajda Márta


Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel recepthez kapcsolódó receptek

Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel

Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel

A vadhúst a rostok omlóssá érlelése miatt ajánlatos elkészítés előtt pár nappal un. száraz, só mentes pácba helyezni. (Ld. a receptjeim között: Őzgerinc…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Őzgerinc hajában sült burgonyával, áfonyadzsemmel recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. október 06.
Kedves Márta és kedves Mindenki!! Bármilyen magyaros, régi, hagyományos ételt fel lehet tölteni, a felsorolásban csak példák vannak :) Várjuk szerettetel a recepteket! Szép napot Neked is!
thumb
vajdamarta - 2011. október 06.
Kedves Receptvarázs! A Magyaros pályázatba csak az öt felsorolt étel variánsát lehet feltölteni, vagy más magyaros étel változatát is? Az őzgerinc régi magyar alapanyag... Szép napot kívánok a Csapatnak!
bankiani - 2011. szeptember 28.
Jó, én is úgy gondoltam, hogy befogom a számat, de ez a recept tényleg jó, és a tálalás is tetszik. Egyébként engem is rendre lepontoz valaki, miután már ketten is max.-ot adtak. Legyen neki boldog a napja, nem számit, a visszajelzés fontos, ha valakinek tetszik, vagy elkészitette és sikerült neki.
thumb
vajdamarta - 2011. szeptember 28.
Félreértettél, nem az ételeim pontozásában kértem a nagylelkűséged, hanem a vita elfajulását akartam már mérsékelni. Az ételeimet eddig is pontozták. Van, aki felértékelte egészen ötösig, van, aki csípőből benyomta az egyest. Demokrácia van:) Ettől én még szívesen főzök...
bankiani - 2011. szeptember 28.
Adtam Neked 5 pontot, hogy mondtad legyek nagylelkü, egyébként is az vagyok, de a recept is kiváló, bár a vadhúst nem szeretem, de a köritést igen, főleg az áfonyadzsemet.