Zöld lencse répával és joghurtszósszal recept

Zöld lencse répával és joghurtszósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1997

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Színváltó - főzve barna, pedig zöld!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg zöld lencse (konzerv is lehet)
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 10 db bébirépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db zöld csilipaprika
  • 0.5 db narancs héja
  • 0.5 kiskanál zúzott koriandermag
  • 2.5 dl víz
  • 1 db narancs leve

A joghurtszószhoz:

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál tahini (szezámpaszta)
  • 2.5 dl joghurt
  • cukor

Elkészítés

Ha nem konzervet használunk, a lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd forrásban levő vízben 25 perc alatt puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.

Felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, a félbevágott bébirépát 1-2 perc alatt megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpenyőből.

A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a karikára vágott pórét, valamint a félbevágott és kimagozott csilit, és 5 percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a lencsét, a lereszelt narancshéjat, a koriandert és a vizet, és 10 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a répát és a narancslét, és 3 perc alatt összemelegítjük.

A szószhoz a fokhagymát összekeverjük a tahinivel, majd egy kevés sóval és egy csipet cukorral együtt hozzákeverjük a joghurthoz. Tálaláskor a szószt a répás-lencsés keverékre kanalazzuk.


Zöld lencse répával és joghurtszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Zöld lencse répával és joghurtszósszal

Zöld lencse répával és joghurtszósszal

Színváltó - főzve barna, pedig zöld!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés