Zöld leves sajtgombóccal recept

Zöld leves sajtgombóccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
197

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zöld leves, és nem csak a színe miatt kapta ezt a nevet, hanem azért, mert a kertben szedett zöld fűszernövények kerültek bele.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál zellerlevél
  • 3 db újhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 2 db erőleveskocka
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál Vénusz étolaj
  • 1 liter víz

Sajtgombóc hozzávalói:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet majoranna
  • csipet őrölt fehér bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés

A petrezselyemzöldet, a kaprot, és a zellerlevelet alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is vágjunk hozzá.

Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, majd pár pillanat után szórjuk meg a liszttel, pirítsuk szintén pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát, főzzük kb. 20 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, és tegyük bele az előzőleg elkészített sajtgombócot.

Egy tányérba üssük fel a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával és a szerecsendióval, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a búzadarát és a lisztet, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Ezután a masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük a forrásban lévő levesbe, és kisebb lángon addig főzzük, míg a gombócok puhára főnek.

Tálaláskor merjük a levest a gombóccal együtt tányérba, majd úgy kínáljuk.


Zöld leves sajtgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Zöld leves sajtgombóccal

Zöld leves sajtgombóccal

Zöld leves, és nem csak a színe miatt kapta ezt a nevet, hanem azért, mert a kertben szedett zöld fűszernövények kerültek bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés